Make your own free website on Tripod.com

Koalabjørnen

Startside
Op
Kænguruen
Koala
chinchillaen
                     

Latinsk navn: Phascolarctos cinereus.

Koalaen lever i Australiens østlige kystområde. Den har levet i vest- og sydaustralske stater, hvor den nu er uddød. Dog har man i sydaustralien med held fået den indført igen. Koalaaen lever i træer. Koalaen vejer i gennemsnit 9kg. Den har en kort hale. Den har halvmåne formede kindtænder. Koalaen spiser eukalyptusblade, og blade fra andre træer. Koalaen drikker næsten aldrig vand, kun når den har været ude at svømme. Så slikker den sin pels, og drikker det vand der har været i pelsen. Nogle gange kan den også finde på at drikke fra vandpytter. Yngletiden er fra septemper til slutningen af januar. Den er drægtig i ca. 35 dage. Koalen føder kun 1 unge, og den vejer 0,3 g ved fødslen. Efter ca. 4 måneder vejer ungen 450 g. ungen forlader moren efter 4-5 måneder, når den har fået lidt pels. Dog vender den tilbage engang i mellem, til den bliver 6 måneder. Moren bærer ungen i sin pung, og når den bliver for stor til det, bærer hun ungen på sin ryg. Koalaen er kønsmodne når de er 3-4 år gamle. En koala bliver ca. 20 år.